OFERTA SPECIALA (7+1) !!!
 
Comanda 7 produse de acelasi fel si primesti al 8-lea GRATUIT !!
Pentru 7 produse de categorii diferite, primesti al 8-lea (Suc de mere BiB 3 L), GRATUIT !!

Hidropresa – Randamentul de presare a merelor

tehnologie-presare-hidropresaRandamentul de presare a merelor este influentat de mai multi factori:

  1. Soiul merelor. Se cunosc soiuri foarte zemoase (ionatan, idared , melba, etc) si unele mai putin zemoase ( starkrimson, etc ).
  2. Gradul de umiditate din sol. Pe timp de seceta, livezile trebuiesc irigate. In caz contrar fructele vor avea de suferit si implicit si randamentul de presare va fi mai mic.
  3. Momentul in care se face recoltarea. Este de preferat ca merele sa fie culese cat mai aproape de momentul coacerii.  Daca se amana momentul recoltarii, merele se vor coace foarte mult, vor deveni "fainoase" si isi vor pierde din zeama. Randamentul de presare va scadea foarte mult ( <50%).
  4. Prospetimea merelor culese. Procesarea trebuie sa se faca cat mai aproape de momentul recoltarii. Daca se amana procesul de fabricare, randamentul de stoarcere poate scadea foarte mult, chiar sub 50 %, la 2-3 luni de la recoltare.
  5. Tipul tocatorului.  Cutitele pot fi dispuse liniar pe un ax. In acest caz se obtine o tocatura sub forma de felii. Randamentul nu va depasi 40-45%.  Daca este utilizat un tocator ca cel din imaginile de pe acest site, care are prevazute cutite pe axul motorului, in partea de jos a cuvei, tocatura obtinuta va fi sub forma de pasta. In acest caz randamentul va depasi 60 %, ajungand chiar si la 75%.
  6. Tipul presei.  Se cunosc mai multe tipuri de prese: hidropresa; presa cu ax melcat; presa cu tamburi.  Randamentul poate varia de la 60-85%. Presa trebuie aleasa in functie si de calitatea si cantitatea sucului care se doreste a fi obtinut. De exemplu la o hidropresa, randamentul este intre 60-75%. Avantajul este ca se obtine un suc limpede, filtrat doar prin filtru propriu al presei. La o presa cu ax melcat, randamentul va fi unul foarte mare , dar se va obtine un suc mai tulbure si mai gros.

Ultimele comentarii adaugate


Cristian
Am beneficiat de oferta 7 + 1 si am comandat pentru o petrecere la birou. Sucul este foarte foarte bun! De la primul pahar simti ca este natural si este foarte diferit de sucurile gasite in marile magazine. Din cele 8 cutii primite au mai ramas 2 cutii , una am dus-o acasa fiind natural si fara adaos de zahar poate fi consumat si de copii. Singurul dezavantaj este legat de cutie, dureaza putin mai mult de reglat "robinetul" fata de o sticla de plastic normala. Mi-a luat cateva minute pana l-am reglat si imi era frica sa nu sparg punga si sa curga tot sucul pe jos dar a fost destul de rezistent. Mult succes!


Fangaro
Multumim de aprecieri, va mai asteptam. La Multi Ani!


Ovidyu Viva
La Multi Ani !!! Si va uram succes in noul an!


Ovidyu Viva
Suntem foarte multumiti de produsele Fangaro. Copii nostri sunt principalii consumatori. Comenzile le-am primit foarte repede si asta ne-a bucurat foarte mult.Multumim pentru seriozitatea si promptitudinea cu care deserviti clientii dvs,


Alecia
Nota 10 pentru sucul Fangaro. Gustos, natural si la un pret foarte bun. Dpdv al raportului calitate/pret este una dintre cele mai bune alegeri comparativ cu ce se gaseste pe piata. Oferta 5 + 1 gratuit este foarte avantajoasa.


Fangaro
Asteptam impresii de la clientii nostri!


Comments are closed.